Poznato je kroz kakvu je sve agoniju u januaru mjesecu prošao najbolji teniser svijeta Novak Đoković u Australiji, kada su mu već odobrenu vizu za ulazak u tu zemlju bili ukinuli, te je na kraju bio završio u hotelu za migrante, te se u nekoliko navrata morao pojaviti i na sudu. Novak je na sve načine pokušao da učestvuje u prvom Grand Slem turniru ove godine, te da odbrani titulu koju je osvojio prošle godine, ali na kraju mu je viza, zbog toga što nije vakcinisan, ukinuta, i deportovan je iz Australije, a ujedno je i dobio zabranu ulaska u tu zemlju u trajanju od tri godine

Novak se nakon toga vratio u Srbiju, malo je putovao po svojoj zemlji i po Crnoj Gori, a mnogima je upalo u oči da nigdje u njegovoj blizini nije bilo njegove supruge Jelene, kao i da se ona nije oglašavala tokom cijele situacije u Australiji, te su odmah počele priče kako u njihovom braku nešto ne štima, da Jelena nije u dobrim odnosima sa Novakovim roditeljima i slične stvari.

Ipak, da stvari nisu baš takve kakvim se predstavljaju dokazuje i ova situacija gdje su Jelena i Novak uhvaćeni u šetnji Adom Ciganlijom, a tom prilikom su se slikali i sa iznenađenim prolaznicima. Ove njihove fotografije je na društvenim mrežama objavio nekadašnji Dejvis kup selektor Srbije Bogdan Obradović, teniski trener koji je dugo sarađivao sa Novakom u nacionalnom timu.

Mnogima je posebno bilo simpatično to kako Novakova supruga Jelena, strpljivo čeka na svog supruga da izađe u susret svima koji su željeli sa njim da se fotografišu.