Ljeto je svima nama omiljeno godišnje doba, ili barem većini nas, i jednostavno svi jedva čekamo da dođe tih nekoliko mjeseci kada ćemo moći da uživamo na suncu, da se sunčamo, ljetujemo i da uživamo u svim ostalim radostima koje nam ljeto inače donosi. Međutim, niko od nas ne voli velike vrućine, koje budu nepodnošljive, i sa kojima se nekada jedva izborimo, a po svemu sudeći izgleda da će ovo ljeto baš takvo da bude. I to smo već imali priliku i da osjetimo, jer svi se sjećamo tropskih vrućina koje su nas pogodile prije samo nekoliko nedjelja.

Sada je vrijeme malo hladnije i prijatnije, a u nastavku vam donosimo prognozu poznatog meteorologa Gorana Mihajlovića, koji je inače pomoćnik direktora Repzbličkog hidrometeorološkog zavoda, gostovao je u emisiji Pulsa Srbije, i tu je on otkrio kakvo nas to vrijeme očekuje ovog ljeta, a rekao je sljedeće:

“Nepogoda u smislu prolaznog naoblačenja i lokalne pojave grada će biti. Ono što treba istaći kao osnovna karakteristika leta je da će biti toplo. Biće manje padavina, srednja temperatura i do 3 stepena iznad prošlogodišnjih vrednosti. To u jednoj rečenici znači toplo i sušno leto. U julu srednja maksimalna temperatura će biti između 30 i 32 stepena. Dakle u pojedinim danima svakako više i to je ono što smo navikli jer smo imali vrućine 2012. i 2017. godine”, rekao je on.