Supruga najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i trenutno jedna od najuticajnijih domaćih mlađih dama Jelena Đoković često na društvenim mrežama svojim pratiteljima zna da dijeli savjete o ishrani, o djeci, porodici, o životu, a uvijek je isticala kako posebno mjesto u njenom životu su oduvijek imale knjige.

Ona je nedavno na društvenim mrežama objavila status kako je Narodna biblioteka Srbije savršeno mjesto za istraživački rad i inspiraciju. Ona je na svome profilu objavila i fotografiju na kojoj uz pomoć stručnog lica lista jednu staru, rijetku i dragocjenu knjigu iz Posebnog fonda NBS: “Nije tajna da obožavam svijet knjiga. Narodna biblioteka Srbije je savršeno mjesto za istraživački rad i inspiraciju. Miris knjiga i prepune police naslova koji vas pozivaju da se izgubite u svijetu koji ima beskonačno pitanja i odgovora… bez kraja i početka, jer to je učenje.”

Dalje je u statusu napisala i ovo: ” Raduje me buduća saradnja putem fondacije Novak Đoković. Mi sa tolikim entuzijazmom hrlimo ka svakom djetetu da ga povedemo putem stvaralaštva i mašte, a kako bolje nego uz knjigu?”– Odavno je poznata velika ljubav i strast Jelene prema knjigama. Prije nešto više od godinu dana ona je na rafama jedne knjižare izabrala neke knjige za koje je rekla da su joj promijenile život. I mada je tada u pri plan isticala knjige sa tematikama o popularnoj psihologiji, ova njena izjava je privukla veliku pažnju, te je mnoge i iznenadila: