U nedjelji iza nas u cijeloj Srbiji se slavio veliki hriščanski praznik Vaskrs, te su mnogi građani Srbije proveli lijepo vreme u društvu svojoh porodica i svojih najmilijih, uz bogatu trpezu, šarena jaja, a neki portali su prenijeli vijest koja je ostavila u nevjerici mnoge. Ovo se desilo muškarcu Goranu Stevanoviću iz mjesta Zagorica kraj Topole, koji je za medije ispričao kako mu se 2017. godine desilo veliko čudo u vrijeme obilježavanja Vaskrsa, te da mu se tokom pripreme pečenja, na drvetu ukazao vatreni krst. On je otkrio kako se ovaj simbol pojavio na panju dok je sa rodbinom pekao prase za ručak, za Vaskrs:

” Vaskrs je za mene tradicionalno najveseliji praznik koji proslavljam s porodicom, a od djeda sam naučio da se prase peče za Vaskrs. Ranije smo sve naručivali, ali te godine sam baš želio da sam to pripremim za najmilije. Spakovali smo drva, potpalili vatru, a prase stavili na ražanj. Ostavili smo ga u garaži da se peče i izašli napolje, a poslije sat vremena počela je kiša i morali smo da uđemo. Komšija je povikao: “Gledaj, čudo! “, rekao je Goran, koji je objasnio da se na povik komšije okrenuo i ugledao na panju crveni krst od žara

Kaže da je tada znao da je Bog u tom trenutku bio sa njima, i ta je to sve za njega bilo čudesno i nevjerojatno, a taj krst je tako stajao oko pet minuta i na kraju je plamen počeo da se širi pa je i krest nestao. On je istakao, kako sada može da zapali na hiljade drva, ali da je siguran da se tako nešto neće desiti, te smatra da je to dobar znak od Boga, da je tu bio sa njima i da im je poručio da pazi na njih.