Priroda je sama po sebi zaista nepredviva, što smo do sada imali priliku više puta da se uvjerimo, pa je tako slučaj i sa našom današnjom temom, a radi se o tome da se desilo nešto zaista nevjerovatno i to na proplancima planine Zlatar. Naime, tu su mještani ostali zabezeknuti, tačnije trojica njij koji su u zaseoku Ćirovci u selu Božetići ispred sebe vidjeli jasnu sliku violine, i to sa sve gudalom, i zatezačem struna.

Iako su godinama sjekli stabla, tako nešto ili slično tome im se nikada ranije nije desilo, a za domaće medije Blažo iz pomenutog sela rekao je sljedeće: “Iznenađeni, okretali smo i prevrtali trupčiće, zagledali, krstili se… drva sam spremao za ogrev i sekli smo tu bukvu koja je poprilično bila velika, a po sredini smo ugledali tu sliku. Violina izgleda kao da ju slikar precizno crtao olovkom i obojio, zaista neverovatno”, rekao je on. Dodao je i to da ovo čudo koje su imali priliku da vide na stablu siguno neće završiti u šporetu, nego planiraju da sa sačuvaju kao uspomenu.

Inače prema nekim narodnim vjerovanjima, ukazivanje raznih oblika na drvetu može biti neki znak, a do sada se dešavalo da se nekima ukaže krst ili negdje čak i Sveta Petka, dok je ovo prvi put da se nekome ukaže neki muzički instrument. Blažo je rekao i ovo: “Pitaju nas da li je neko u porodici bio svirač, ili će tek postati. Odgovaram da nije. Tako da je pravo čudo i još uvek potpuna nepoznanica zašto se baš violina ukazala na bukvi”.