Kako ste i sami mogli da zaključite u nastavku vam donosimo jedan jako zanimljiv ali i koristan savjet koji se odnosi na domaćinstvo i na kuću. Vjerujemo da ste se svi vi barem jednom u životu susreli sa problemom, o kojem ćemo danas da pišemo, a to je pojava miševa u kući. Tada nastaje veliki problem, jer svi znamo koliko oni štete mogu da nanesu, a koliko ih je zapravo teško uloviti.

Naime, kuhinja je mjesto u kući koje uvijek mora biti sterilno i čisto, jer tu stoji i posuđe, ali i hrana koju mi jedemo, a do koje mogu da dođu glodari u potrazi za hranom, i tako su neke stvari jednostavno van naše kontrole. Prema riječima stručnjaka, uvijek bi trebalo da obratite pažnju na jedan znak koji ukazuje na to da u vašoj kuhinji ima miševa, a ovo su neki osnovni koraci koji mogu da smanje vjerovatnoću od njihove pojave:

“Ako pronađete bilo kakve otvore, ispunite ih čeličnom vunom, koju glodari ne mogu da saŽvaću i zatvorite – dodaje Maria. Velike rupe mogu se ispuniti raznim rešetkastim pregradama, metalom ili cementom. Prvi znak miševa u vašoj kuhinji biće njihov otpad – kaže En-Mari Tulp iz deratizacione kompanije u Floridi. Iako su mala stvorenja, miševi proizvode značajnu količinu izmeta i urina.” Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno