U nastavku za vas imamo jednu veoma zanimljivu temu, a kako ste i sami mogli da zaključite riječ je o imenima koje roditelji danas daju svojoj djeci, a ono što je itekako primjetno jeste da je izbor imena veoma čudan, kao i sama imena, koja u većini slučajeva nemaju nikakvog smisla, a djeci ostaje da čitav život nose to ime, i pozitivne i negativne strane koje ono sa sobom nosi.

Tako ćemo mi danas da pišemo o poznatim imenima u našem regionu, a koja se sastoje samo od tri slova, i slobodno možemo da kažemo da ih je zaista veliki broj, a jedno od njih je i ime Ema, koje roditelji vrlo često biraju za svoje kćerkice. Kada je riječ o ovom imenu ono je u Srbijia izvedeno od imena Emilija, ali ova dva imena gledajući ih odvojeno, imaju totalno drugačija značenja, pa tako žensko ime Emilija se smatra pravim hrišćanskim imenom, koje vodi porijeklo od latinske riječi “aemulus”, što znači neprijatelj ili suparnik.

Međutim sa druge strane ime Ema ima nekoliko teorija o svom porijeklu od kojih je svaka na svoj način nekako tačna ali i različita, pa se samim tim mogu tumačiti na jako puno načina. Kada je u pitanju ime Ema ono se prvi put pojavljuje u engleskom jeziku početku devetog vijeka, a vjeruje se da je nastao od starog sveca, koji se u stvari zvao Emmen. Nastanak ovog imena veže se za Englesku i germanski narod a zapravo “ermen” je germanska riječ i znači “univerzalna”, a još neka značenja ovog imena su “žena koja je zrela i svesna sebe”, “žena koja je univerzalna i posebna”, “ona koja je kompletna kao osoba” i na kraju „ona koja je jedinstvana celina”.

Preporučeno