I za danas vam donosimo jednu jako zanimljivu temu, koja se odnosi na pronalaženje nekih izgubljenih stvari, a sigurni smo da se barem nekome od vas desilo barem jednom da nešto izgubite, da li to bio novčanik, ključevi ili nešto drugo što je jako vrijedno. U većini slučajeva te stvari teško da ćete ikada pronaći, a ukoliko izgubite novčanik i neko ga pronađe, teško da ćete i novac koji je u njemu bio dobiti nazad. Najgore ipak od svega jeste to da ljudi pokupe sve vrijedno a dokumente koji su vaši lični ostave i bace zajedno sa novčanikom i onda vi imate problem pri vađenju istih tih dokumenata.

Tako vam mi u nastavku donosimo jednu jako zanimljivu priču, koja je i jako plemenita, a koja nam dolazi iz Srbije, tačnije iz Čačka. Dječak 7.razreda po imenu Andrija Pavlović, igrao je košarku na školskom igralištu, a onda je pored koša pronašao novčanik koji je neko izgubio. Kada ga je otvorio pronašao je novac i dokumente, a onda je potrčao da bi vratio novčanik nekom od mladića koji su tu prije njega igrali košarku. Za domaće medije, ovaj pošteni dječak je rekao sljedeće:

“Sa drugarima sam se igrao na poligonu, a kad smo krenuli kući pored koša video sam novčanik. Podigao sam ga i video da u njemu stoje i novac i dokumenta, prepao sam se kao nikada u životu. Uzeo sam ličnu kartu i prepoznao da izgubljeni novčanik pripada čoveku koji je sa društvom igrao košarku, a koji je pre nekoliko minuta otišao sa poligona, znao sam da ga mogu stići ako požurim. Potrčao sam koliko me noge nose da bih ga stigao i vratio novčanik”. Kada ga je Andrija stigao i dao mu novčanik, on nije ni bio svjestan da ga je tamo ostavio, a Andriju i njegovog druga počastio je sa sladoledom.

Preporučeno