Danas vam donosimo jednu veoma zanimljivu priču, a riječ je o jednoj svadbi. Inače, navikli smo da veoma zanimljive priče čitamo i čujemo upravo koje nam dolaze sa nekog svadbenog veselja, a po tom pitanju Srbija, ali i cijeli naš region posebni su, i uvijek imamo neku zanimljivost koja je obilježila neku svadbu, o čemu se kasnije danima pričalo.

Priča koju vam donosimo u nastavku dolazi nam iz Indije, a odnosi se na jedan bračni par, koji se nedavno vjenčao na tradicionalan način, i koji je potpisao veoma zanimljiv bračni ugovor. Riječ je o Mintu Rai (25) i Šanti Prasad (24), jednom paru iz Indije koji se nedavno vjenčao na tradicionalnoj ceremoniji organizovanoj u Guvahatiju, postali su jedna od glavnih tema širom svijeta, i to sve zbog potpisivanja ugovora koji “garantuje sreću u braku”, i to su obavili prije svečanog trenutka. Kako prenose strani mediji, ovu listu sastavili su njihovi prijatelji.

Na listi se nalazi i to da se mladoženja obavezuje na to da picu može da jede samo jednom sedmično. Inače su se njih dvoje upoznali prije pet godina, kada su počeli da komuniciraju u voc ap školskoj grupi, a na svoj prvi sastanak oni su otišli u februaru 2018.godine. Na samo m početku oni su bili samo prijatelji, ali onda je to vremenom preraslo u pravu ljubav, a njihov prvi izlazak desio se vjerovali ili ne u piceriji. Ali Mintu se ubrzo počeo da žali na to da on picu ne može da jede svaki dan i da prati njen tempo, pa je to bio razlog zbog čega je njihovo veselo društvo odlučilo da to ubaci u ugovor, koji je bio ispisan na džinovskom papiru. Ostatak teksta pročitajte ovde.