Pjevačica Merima Njegomir bila je jedna od najpoznatijih pjevačica na našim prostorima, i ona je izgradila nevjerovatnu karijeru, te je bila i ostala je idol mnogo mlađim njenim koleginicama, a nažalost pjevačica više nije sa nama. Tada je domaća javnost bila u velikom šoku, jer su i Merima i legendarni pjevač Marinko Rokvić preminulu u roku od 15 dana, i oboje od iste bolesti.

To je bio veliki šok za sve, jer malo je bilo ljudi koji su znali da su oni bolesni, a sada se oglasila i Merimina kćerka Ljubica, koja je iznijela neke detalje vezane za njenu majku, a koji javnosti do sada nisu bili poznati. Ljubica je inače oduvijek bila neko ko nije po svaku cijenu htio da bude prisutan u medijima, a sada se ona prisjetila nečega pa je rekla: “Kada smo bili mali nas je bilo sramota što nam je Merima Njegomir majka. Deca su nas zadirkivala i govorili da nam je majka pevaljka. Na njen rođendan 9. novembra su procurele informacije da ima rak i onda je ona čitala kako će da umre sutra. Kada jedna osoba u porodici ima rak, cela porodica je bolesna” , rekla je ona, pa je dodala:

“Nekad pomislim “bože, ona je tad umirala, ona je tad bila u toj terminalnoj fazi za šta mi nismo znali, a ona je pevala sat i po vremena”, rekla je Ljubica. Inače ona je i nakon smrti njene majke ona se oglasila i napisala je jako bolne i potresne riječi: “Trideset dana. Postavljam i gledam fotografije na kojima si, pokušavajuci da shvatim…Jer mila moja mama meni mozak nikako ne može da primi informaciju da te nema, da nisi ovde fizički sa nama. Znala sam da će jednog dana da boli, ali nisam mogla da zamislim da može ovoliko”, napisala je ona tada.