U današnje vrijeme kada se sve sabere i oduzme jedini pravi posao jeste da se čovjek počne baviti kriminalom. Malo je to i loše da se pomisli, ali kada se sve pogleda i oduzme, pošten čovjek najgore živi, u šakama je od privatnika i mora da radi za mizernu platu, izdržava porodicu i plaća kredite. Zato kada se čovjek malo okrene iza sebe shvati da samo kriminalci i dileri žive jako lijepim životima. 

Na Balkanu je još od vjeki vjekova bilo kriminalaca, lopova, organizovanih kriminalnih organizacija koje su jako dobro poznate cijeloj javnosti. Međutim, imamo i onih koji su totalno nepoznate javnosti, koji rade samo za sebe, jako su dobri u svome poslu, a mi danas pričamo o jednoj takvoj, a ona je porijeklom bosanka i jako je dobra u svome poslu. Toliko glavobolje zadaje policiji, da je dobila i svoje umjetničko ime. 

Vasvija Hamidović je njeno ime, a porijeklo, je iz Zenice, a jako dugi niz godina ordinira, krade i džepari po susjednoj Italiji. Mateo Salvini ministar Unutrašnjih poslova republike Italije je rekao da se treba izglasati novi zakon po kojim bi ovakvi lopovi išli pod ključ najmanje 30 godina, a ne da se šetaju po ulici kako hoće, jer im država to dozvoljava. Vasvija sa djecom prosi po ulici, a ona su joj maska za njene kriminalne aktivnosti. 

Ona je uvijek izmicala šalama zakona, a do sada je već trebala da odleži punih 19 godina robije. Sada je trenutno u Njemačkoj, gdje je dobila azil, i gdje opet radi što je radila po Italiji, džepari…

Preporučeno