Zima je godišnji period u kojem se javljaju razne viroze i gripe, ali ni ljeto nije izuzetak za prehladu, stoga svima nam je jasno da uvijek treba da vodimo računa o našem zdravlju, posebno o jačanju imuniteta koje je od velike važnosti. Na internetu i društvenim mrežama mnogo je savjeta, trikova, i recepata za razne napitke pomoću kojih možemo da ojačamo naš imunitet i da poboljšamo naše zdravstveno stanje, pa vam mi tako donosimo jedan u nastavku koji je i više nego odličan.

Mi vam u nastavku donosimo jedan super recept koji je itekako dobar za naš imunitet, a evo o čemu se radi. Celer je biljka koja i nije nešto baš ukusna, a to je nekako i prvi znak da je to nešto zapravo jako zdravo. Kada bi vam rekli da se na ispijanje hladno cijeđenog celera treba navikavati barem jednom nedjeljno, je li to dovoljno jasan znak da je on baš zdrav. Vjerovali ili ne odgovor je da, jer da nije tako najbolji sportisti svijeta svoj dan ne bi započinjali sa ispijanjem barem jedne čaše ovog hladno cijeđenog soka.

Zapravo sa ispijanjem celera mi našem organizmu pružamo neophodan i jako moćan detoks. Prirodne materije iz celera se lijepe na loše i toksične materije koje smo unijeli u organizam kroz nezdravu hranu, zagađen vazduh i na taj način ih izbacuje iz tijela. Čišćenje kreće zapravo od crijeva, a već u prva 2 do 3 dana ćemo osjetiti olakšanje i smanjenje nadutosti, a prve vidljive promjene ćemo uočiti na koži, recimo kao povlačenje akni. Ostatak teksta pročitajte ovde.