I danas nastavljamo da se bavimo sa novostima koje nam dolaze sa naše domaće javne scene, a u nastavku ćemo da pišemo o poznatoj hrvatskoj glumici Dolores Lambaši koja više nije sa nama. Ona je bila neko ko je oduvijek zračio sa pozitivnom energijom i ono što je bilo itekako vidljivo jeste njena nestvarna ljepota. U vremenu kada je njena glumačka karijera dostigla vrhunac, baš tada glumica je nastradala u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Dolores je nastradala 2013.godine, i to na istom mjestu na kojem je život izgubio legendarni makedonski pjevač, anđeoskog glasa, Toše Proeski. Inače su se ove saobraćajne nesreće desile u blizini Slavonskog brida, a u nesreći gdje je glumica nastradala, u autu za volanom je bio njen dugogodišnji kolega, glumac Stojan Matavulj. Tada je ona prilikom sudara zadobila teške povrede glave i karlice, a imala je i unutrašnje krvarenje, i to ju je na kraju i koštalo života.

U trenutku smrti, ona je imala samo 32 godine, a Matavlju je tada osuđen na godinu dana zatvora, jer tada kada je vozio bila je magla, uprkos kojoj je on vozio 130 kilometara na sat. Zbog dobrog vladanja koje je imao, on je u zatvoru proveo samo osam mjeseci i onda je pušten. Njih dvoje su prije nesreće imali pozorišnu predstavu u Beogradu, a kada su se vraćali u Hrvatsku, odlučili su da posjete Stojanovog prijatelja u Iloku. Tada se pisalo da su oni tom prilikom posjetili i vinski podrum, a kako su bili pod uticajem alkohola i umorni, odlučili su da iznajme sobe u jednom tamošnjem hotelu i tu prenoće. Ostatak teksta pročitajte ovde.