Danas u nastavku ovog članka mi ćemo da sebavimo sa stvarima koje čekaju defintiivno svakoga od nas. Naime, koliko puta ste do sada čuli priču, kako su se brat i sestra, ili možda bliski rođaci posvađali oko ostavštine preminule osobe? Upravo je zato najbolje rešenje testament koji je overen u sudu i onda tu nema svađe, jer onaj ko je preminuo, ostavlja kako je on zamislio svoje imanje, kuću i ostale nekretine.

Mnogo je primera i u stvarnom životu kako neke osobe ostaviti nekome nešto, baš po njegovim zaslugama a onda sledeće dete dobije skoro sve. Mnogima je to nepravedno, ali se pita ona osoba koja u vlasništu svega toga. Tako mi danas donosimo jednu priču, koja je bukvalno za nauk baš svima.

Naša sledeća priča dolazi iz Austrije gde je jedna dementa baka ostavila nasledstvo vredno preko 4 miliona evra jednom vodoinstalateru. Kada je zaradila jako tešku dijagnozu a na spisku osoba koje žele da se prvo pozovu iz bolnice nije bio niko od njene porodice, već obični vodoinstalater. Također, kako piše Austrijski Kronen baka je nakon smrti supruga 2018 godine prekinula odnose sa sestrom i sa njenom decom, povukla se u sebe, a upoznala je vodinstalatera, koji bi povremeno dolazio do nje da nešto popravi, a on joj se toliko svideo, da mu je spremila životno iznenađenje.

“Sve dok nema krivičnog dela poput prevare, prisile ili obmane, rodbina ne može učiniti ništa. A dokazati to bilo bi veoma teško jer je žena sada preminula” – kaže advokat Lorenz Kirsšner, specijalizovan za ostavinska pitanja.

Preporučeno