Natalija Simović, voditeljica emisije “DNK” gostovala je kod Ivana Gajića u Pulsu Srbije , gdje je pričala o slučajevima sa kojima se susretala u toku kreiranja spomenutog programa. Tako se podsjetila i emisije gdje je snimanje bilo prekinuto jer je, kako je rekla, muž bio pretukao ženu do te mjere da je žena jedva bila ostala živa: “Trebalo je da snimamo prije otprilike dvije nedjelje jednu priču. Dogovorili smo ljude, kombi i sve ostalo što je trebalo. Zatim je na našu grupu gdje se dogovaramo reditelj stavio slike učesnice koja kaže: ‘Ja nisam sposobna da snimam, snimati ćemo za nedjelju dana’. Zašto je to bilo tako? Zato što ju je tadašnji muž, još uvijek zakoniti muž, pretukao do te mjere da je ona jedva ostala živa.”

Kako kaže voditeljica, kada je vidjela slike, bilo joj je mnogo teško, te je rekla kako su prije sedam dana bili kod te žene i da su vidjeli polomljena stakla na kući, te da im je ta žena ispričala kako ju je muž bio mučio dok je pokušavala da pozove policiju, ali se policija nije javljala. Zbog toga je bila razbila staklo da bi pobjegla od nasilnog muža. Voditeljica je apelovala na policiju da se malo ozbiljnije bave ovakvim slučajevima:

“Ta emisija se emitovala u srijedu i ja sam ponosna na to ako mi možemo svake srijede kada se emituje to da utičemo na svijest žena da ne dozvole nasilje. Također i na svijest organa da se time bave. Ako vide priču koju smo ispričali, a koja je istinita, bez obzira što se sada to ne dešava. Zašto ne obiđu tu ženu i vide kako ona sada živi i da li ima neki problem? Isto mislim i za socijalne službe”, istakla je voditeljica koja je dodala kako je mužu izrečena zabrana prilaska, a u studiju je nakon ove priče zavladao muk.

Sve možete da pogledate OVDJE