Zenaportal.info je 17 novembra objavio članak koji je povezan sa postkovid sindromom, i koje su njegove posledice. Sugeriše se također da nije sve gotovo i da nije prošlo, tako da je kod svakog onog ko je bolovao od covida 19, ovaj naslov je uneo dodatnu uznemirenost, jer su neke reči iz njega poput “REAGUJTE ODMAH” su nagnale čitatelja da se zabrine za svoj život. Naslov je tipični klikbejt, i uopšte nema veze sa samim tekstom unutar istog.

U samom tekstu piše se nadugo i naširoko o korona virusu, bez nekih konkretnih tragova i usmeravanja čitatelja na srž i samu temu naslova. Piše se o raznim reakcijama pacijenata koji su preležali covid 19 i kako su se osećali posle toga, ali nigde konkretno nije navedeno koji su sledeći koraci kako se to treba reagovati, kao što se napominje u samom naslovu članka. Citirano jedan deo iz samog članka: “Uglavnom su to problemi sa plućima, savet doktora je da se najmanje na posao i ostalim aktivnostima ne vraćaju najmanje 2 meseca. Međutim, živimo u takvim vremenima gde vas poslodavac neće čekati 2 meseca da dođete na posao, nego će odmah pronaći novog radnika.”

Ovaj savet o dva meseca oporavka nakon korona virusa su priče rekla-kazala, i nigde nije definisano da je potreban toliki period da se telo oporavi od virusa. Raskrinkavanje.ba također navodi da se ne daju nikakve instrukcije za “reagovanje”, kako stoji u samom naslovu. Sam naslov članka, kao i kompletan tekst se definiše kao klikbejt i lažna vest, i svakako ako je unešen nemir među naše čitatelje, izvinjavamo se i ovim putem, uz obećanje daa se više neće nešto slično ponoviti.

Preporučeno