Kako ste i sami vidjeli po naslovu ni ovaj vikend ne može da prođe, a da se mi ne bavimo sa crnom hronikom, koje je sve više i više, pa tako imamo priliku da saznamo da je mnogo slavnih ličnosti koje nas napuštaju, kako kod nas na našim prostorima, tako isto i u ostatku svijeta. Dakle, još jedan poznata ličnost je preminula, i ova vijest šokirala je sve, posebno njene najbliže kao i njene obožavaoce.

Naime, riječ je o poznatoj glumici po imenu Adrijana Roel, koja je preminula u svojoj 88.godini života, a koja je imala dugogodišnju karijeru, kako u pozorištu, tako isto i u filmu te na televiziji. Smrt glumice potvrdilo je i nacionalno udruženje glumaca (ANDA), koji su poručili sljedeće: „Nacionalno udruženje glumaca duboko žali zbog smrti naše koleginice Roze Marije Gordeas „Adrijane Roel“, članice našeg sindikata. Naše saučešće vašoj porodici i prijateljima. Počivaj u miru“, pisalo je u njihovom saopštenju.

Glumica je inače rođena u Motereju, Novi Leon, a rođena je 5.jula 1934.godine. Ona je bila meksička glumica, koja je u toku svoje karijere osvojila dvije nagrade Arijel za najbolju glumicu 1979.godine, kao i drugu koju je dobila 2014.godine. Svoju glumačku karijeru ona je započela davne 1957.godine, i to u predstavi “Palo voće” u režiji Sekija Sanoa. Studirala je u Francuskoj, na Konzervatorijumu dramske umjetnosti, sa francuskim pozorišnim legendama kao što su Žan Perimoni i Žak Lekok kao profesori. Ostatak teksta pročitajte ovde.