Pjevač Aco Pejović jedan je od naših najpoznatijih ali i najtraženijih pjevača, koji je nekoliko decenija na estradi i koji jde izgradio veliku karijeru, stekao brojne fanove, a mnogi su mišljenja da su njegove balade najljepše. Međutim, njegov put do slave i do uspjeha nije bio nimalo lak, kao i slobodno možemo reći što nije bio lak ni većini njegovih kolega.

Aco je sa samo 14 godina napustio svoj porodični dom, pa se tada iz Prijepolja preselio u Podgoricu i tu se školovao, a morao je da živi u školskom domu. Njegova majka imala je blizanačku trudnoću, 1976.godine, i nažalost zbog greške ljekara, ona je na porođaju izgubila jednu bebu, a dječak koji je preživio dobio je kasnije ime Radojia po junaku iz epske pesme ”Mali Radojica”. Pjevač se jednom prilikom dotakao ove teme, pa je tada on rekao sljedeće:

“Mada je i tada postojao ultrazvuk, čuveni lekar iz Beograda nije video da je reč o dve bebe i ta katastrofalna greška dovela je do tragičnog ishoda jer se jedna beba bukvalno ugušila. Brat koji je uspeo da preživi imao je samo kilogram i četiristo grama na rođenju, a dobio je ime Radojica, po čuvenoj narodnoj epskoj pesmi “Mali Radojica”, o čijoj je hrabrosti i izdržljivosti ispevana legenda. Vremenom sam to prihvatio kao Božiju volju”, rekao je i dodao i ovo:

“Ne pitam sebe šta bi bilo kad bi bilo, ali često uradim ono jedino što mogu da učinim za njega – zapalim mu sveću kada odem u crkvu. E, sada, ne znam da li je to u redu ili nije, pošto kažu da se onima koji nisu kršteni ne pali sveća, ali ja to radim. Duša je duša, pa čak i dok je plod u majčinoj utrobi. I treba ceniti svaki život i ne davati sebi za pravo da ga prekineš. Zato smo svi mnogo pazili mlađeg brata, koji je danas momčina od dva metra i bavi se košarkom u našem rodnom gradu”. Ostatak teksta pročitajte ovde.