Imali smo priliku i do sada čuti za greške doktora sa svih strana sveta, koje su neke ljude koštale i života. Mi upravo o jednom takvom slučaju pišemo i u nastavku današn jega članka.

Sledeće situacija je i više nego specifična, jer je celi konzilij doktora se složio da je Piter Kegan klinički mrtav i službeno su proglasili njegovu smrt, što je sasvim normalna stvar u ovakvim situacijama. On je pre nepunu godinu dana osetio bolove u stomaku i nakon što je od njih izgubio i svest njegov ujak ga je odvezao u bolnicu.

Dežurni doktor koji ga je primio je konstatovao da mu jedan za drugim otkazuju organi, i onda je bilo logično da ga i službeno proglase mrtvim, a sa njime su se složili i ostali doktori koji su bili sa njim u smeni. Telo nesretnika je prebačeno u mrtvačnicu gdje je trebalo da bude balzamovano po tamošnjim običajima, ali tada se desio nesvakidašnji slučaj.

Čovek koji je radio u mrtvačnici i njegov ujak su bili prisutni a nakon što su Piteru presekli desnu nogu da bi mogli da ubrizgaju formalin, on se osvestio i počeo da vrišti od bola. Ujak je odmah pozvao dežurnog doktora, koji je odmah reagovao i naredio da se prestane sa procesom. Nakon toga je porodica insistirala da ga prebace u drugu bolnicu ali je bio u jako lošem stanju i na žalost je i preminuo. Međutim, za prolivenim mlekom se ne plače, tako da je sada njegova poroodica tužila celu bolnicu, a sam slučaj je zainteresovao celu zemlju. Da li ste vi možda čuli za ovaj nesvakidašnji slučaj?

Preporučeno