Poznato je da je većina država na svijetu uređena tako da imaju predsjednike i premijere, mada postoje i neke monarhije u kojima vladaju kraljevi, carevi ili kneževi. Isto tako mnogi poznaju i prve dame raznih predsjednika, a to je nekako posebno normalno u Americi, gdje su pojedine prve dame bile čak i poznatije i popularnije od svojih muževa, predsjednika, kao na primjer Jackie Kennedy, Hillary Clinton, Michelle Obama pa i Melania Trump.

Naravno da postoje i žene predsjednice i premijerke u nekim državama, i to je sve češća pojava, pa tako u samo našoj regiji smo imali predsjednicu Hrvatske, Kolindu Grabar Kitarović, a premijerka Srbije je Ana Brnabić. Zna se koliko je u medijima zastupljen predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ali za nih je veoma interesantna i prva dama Srbije Tamara Vučić. koja je pokazala u više navrata da je žena sa stilom i ukusom

Ipak, i ona je samo osoba koja se nekada mora i opustiti i koja voli da nosi neku odjeću kao i sav normalan i obični svijet, pa je tako mnoge iznenadila fotografija prve dame Srbije, koja se pojavila na društvenim mrežama, a na kojem je Tamara u malo opuštenijem izdanju na nekom skupu, te je na sebi imala farmerke za koje su mnogi rekli da joj savršeno stoje.