Jedan od najvećih problema u svijetu kada je u pitanju zdravlje je pretilost koja izaziva mnoge probleme u organizmu a sve veći broj ljudi, a ono što je posebno zabrinjavajuće i djece i mladih, pati od njega. Uzrok se uglavnom krije u nepravilnoj ishrani koja se zasniva na hrani izu fast fuda koja je bogata masnoćama alii nedovoljnoj fizičkoj aktivnosti jer smo od pojave interneta i društvenih mreža svi uglavnom u kućama i sjedimo za kompjuterima ili sa mobilnim telefonima u ruci.

Ljudi koji pate sa viškom kilograma pokušavaju na razne načine da ih se riješe i zbog izgleda ali i zbog zdravlja i pokušavaju razne dijete koje ili nemaju dejstva ili je njihov učinak kratkotrajan. Na internetu se sa vremena na vrijeme pojave neke dijete koje postanu jako popularne a trenutno se svi kunu u ovu koja se pravi od tri sastojka.

Oni koji su probali ovaj čaj se kunu u to da se nakon samo jedne sedmice redovne upotrebe izgubi oko 8 centimetara u struku i svi imaju samo riječi hvale za kombinaciju lovorovog lista, zelenog čaja ii cimeta. Čaj se priprema tako da se u 800 mililitara prokuhane vode dodaju tri lovorova lista, jedna ravna supena kašika zelenog čaja i jedna štapić cimeta.

Smjesu treba poklopiti i ostaviti da odstoji 15 minuta i zatim procijediti. Ovaj čaj je najbolje uzimati ujutro odmah nakon ustajanja iz kreveta jer se tako metabolizam ubrzava. Prva šolja čaja se pije na prazan stomak, druga odmah poslije doručka a treća prije spavanja. Na ovaj način se gube kilogrami posebno na kritičnim tačkama a to su butine zadnjica i stomak a uz čaj je potrebno imati i izbalansiranu prehranu i baviti se fizičkom aktivnošću.