Konačno je došlo vrijeme da malo predahnemo od velikih vrućina, ali meteorolozi najavljuju opet visoke temperature, a i prema njihovim riječima ovo će da bude itekako toplo ljeto u odnosu na prethodne godine, a sudeći prema prognozama, svima nam opet slijedi borba i mučenje sa visokim temperaturama, a nekako je onda i logično da će zajedno sa njima doći i veliki računi za struju, jer klima uređaji će opet raditi i dan i noć. Ima i onih koji nisu u mogućnosti ili su spriječeni na neki način da odu negdje na more, tako da će oni biti primorani da se rashlađuju sa klima uređajima, za koje je poznato da gutaju kilovate i da na kraju mjeseca došđe račun za struju od kojeg nam se zavrti u glavi.

Zabrinjava to što globalno zagrijavanje uzima maha, a studije sugerišu da će tri od četiri osobe na svijetu uskoro morati da izdrže oko 20 dana ekstremne vrućine i vlažnosti u slučaju da nivo gasova staklene bašte nastavi da raste na sadašnjem nivou. Ako se emisija ugljen-dioksida nastavi kao u poslednjih 50 godina, suptropske temperature će se, kažu procjene, premjestiti dalje od sjevera Srbije, a ako se globalno zagrijavanje zadrži na dva stepena, u Srbiji će se gotovo izgubiti planinska klima.

Globalna temperatura se za sada, prema izvještajima stručnjaka, povećala za jedan stepen, ali čak i da se smanji emisija gasova sa efektom staklene bašte, klimatske promjene ne mogu brzo da se zaustave, pa region u kojem je Srbija postaje sve topliji. Zbog svega navedenog, okolnosti zahtjevaju da se uvede raskhladni uređaju u svakodnevni život, a koji olakšava borbu sa visokim temperaturama, a riječ je o ekološki prihvatljivom uređaju, ručni punjivi ventilator. Ostatak teksta pročitajte ovde.