Uskoro će se napuniti pune 2 godine, kako nas je napustila velika legenda narodne muzike. Neokrunjeni kračj Šaban Šaulić je tačno 14 februara izgubio život u Njemačkoj na auto putu kada se vraćao sa jednog od svojih čestih nastupa. Cijela estrada je ostala zakinuta zbog ovog velikog gubitka, a proći će jako puno vremena prije nego se pojavi imalo sličan pjevač kao što je bio on. 

Na njegovoj sahrani tog dana bilo je preko 10.000 ljudi i na samo takav način je pokazao ko je bio kralj među ljudima, ali i na cijeloj estradi., Njegove pjesme su opjevane i obrađene na hiljadu puta, i što je najvažnije pjevane su i dan danas i ostaće za vjeke vjekova, to je jedino sigurno. Goca Šaulić je tada pokazala koliko je zapravo prokleta osoba, odmah je krenula sa rasparčavanjem nasljedstva, a čak je otjerala i njegovog bolesnog sina Roberta iz vanbračnog braka. 

On nije ništa u stvari ni htio, samo je došao da oda počast svome ocu, a ona je shvatila da je došao po nasljedstvo. Njegove dvije kćerke su od njegove kuće u Šapcu htjele da naprave muzej, ali kada su sve sredile, to im je jednostavno bilo žao za napraviti, tako da će to sve da sačeka neka bolja vremena. 

Pred godišnjicu njegove smrti, oglasio se i njegov rođak Hasan Dudić, koji je rekao da je tamo zatekao haos od smeća, Kontejneri koji su puni smeća se nalaze ispred njegove kapije, i stvarno nema smisla da se to gleda iz dana u dan. Prozvao je i Gocu i rekao da je to sramota, da se pravi deponija smeća ispred legendine rodne kuće. 

Preporučeno