Kako ste i sami mogli da zaključite, danas ćemo da pišemo o jednoj situaciji u kojoj se našla jedna porodica, a riječ je o nečemu što se ne dešava baš svaki dan, i vjerujemo da niko od vas ne bi volio da mu se desi nešto takvo. Naime riječ je o porodici Snopček, koja je doživjela noćnu moru, kada su njima radnici u Komunalcu bez odobrenja izvršili ekshumaciju urne koju su prebacili na drugo mjesto. Dakle, oni su njima prodali grobno mjesto na Velikom katoličkom groblju, a to mjesto je već bilo zauzeto.

Oni su bez porodičnog odobrenja 8.septembra izvršili ekshumaciju urne i prebacili je na drugo mjesto, a ovo inače tvrdi Diana Snopčekiz Bečeja koja je rekla sljedeće: “U junu 2021. otišla sam da kupim grobno mesto i na njihov predlog sam prihvatila jedno u parceli na Velikom katoličkom groblju. Uredno sam platila, dobila fiskalni račun i ugovor, a dok su se upisivali podaci u knjige, bila sam prisutna.” Tako su tog meseca smo izgubili u prekratkom vremenskom periodu baku i očuha, a na pomenutom kupljenom grobnom mestu smo sahranili očuha a u mesecu oktobru dobili smo odobrenje za izgradnju spomenika što smo i realizovali”, rekla je ona pa je dodala:

Početkom novembra 2021. pozvao me je direktor “Komunalca”, gde mi se saopštava da je došlo do administrativne greške i da je grobno mesto već prethodno prodato. Nisam pridavala puno značaja ovome, budući da je ugovorna obaveza sa naše strane u potpunosti ispunjena, iskoristili smo grobno mesto pa i spomenik podigli.” Ona je tada dobila najmorbidnije rešenje, da se posmrtni ostaci premese na drugo mesto, uz njenu saglasnost.  Nakon što je doživel ašok objasnila je njima da ta opcija ne dolazi u obzir i da će po svaku cenu odabraniti mir i spokoj sahranjenog očuha i da ne želi ni da čuje za takvo svetogrđe. Ostatak teksta pročitajte ovde.