Dugo vremena vam uopšte nismo donijeli neki jako jednostavan recept, a koji je lako za spremiti, kao i to da je jeftin, a opet ukusan. Ima i takvih recepata, baš kao što smo vam prije par dana donijeli onaj sjajan recept pohovanih tikvica, koji je naprosto zaludio cijelu Srbiju. 

Sigurno ste se zapitali kada ste vidjeli današnji naslov, kakva to pita može da košta 150 dinara, još cijela tepsija, i na to sve da je još ukusna i da se brzo pravi? Iako još uvijek nije krenulo vrijeme predbožićnog posta, morate probati ovu jako ukusnu pitu od krompira, koja će se sigurno svidjeti svim vašim ukućanima. Evo šta vam je potrebno za njenu pripremu: 

Pola kile krompira, 1 glavica crnog luka, 5 supenih kašika brašna, 200 ml mlijeka, 50 ml ulja, 2 jaj, 2 kašike soli i 1 kašika bibera. Krompir ćete oprati, oguliti i sjeckati na sitne kockice, a istu stvar ćete uraditi i sa crnim lukom. Kada ste sve završili, pomješajte sa ostalim sastojcima. 

Sve sastojke sasuti u epsiju promjera 20X40 centimetara i peći na temperaturi 250 stepeni, nekih 20 minuta. Ostaviti da se ohladi, prekriti kuhinjskom krpom, i onda isjeći na sitnije kockice. Služiti sa kajmakom, kiselim mlijekom i salatom od crvenoga luka. Prijatno…

Preporučeno