U nastavku današnjeg članka jedna jako zanimljiva retro tema, koja če nekima od vas da navuče osmijeh na lice. Vjerujemo da većina žena u današnje vrijeme je jako veliki poklonik sapunica, koje se emituju na skoro svakom kanalu. Mnoge od njih, bar one koje su bile jako uspješne se još uvijek repriziraju, i mogu se pronaći neke epizode čak i na You Tube.

Sapunice su dotakle samo dno kvaliteta, jer se razvodnio kvalčitet, jer koji god kanal danas da okrenete uvijek naletite na neku sapunicu, koja više nije samo španska Turska, Indijski, italijanska, nema zemlje koja nije uradila neku sapunicu, pa čak i Srbija i Hrvatska su imale svoje jako uspješne TV sapunice. Međutim, one starije generacije žena se vjerovatno sjećaju kako je to sve počelo sredinom 80 ih godina prošloga vijeka. 

Tada je krenula svjetski poznata serija koja je došla iz Amerike, a koja se zvala “Dinastija”. Išla je samo jednom sedmično, i to ponedjeljkom u 21 sat uvečer, kada je cijela Jugoslavija čekala na nove dogodovštine, super bogate poriodice Karington. Po njima su dobila i ime, danas luksuzno naselje u Beogradu. Kao i u svakoj seriji, imali smo previranja i drame, a jedna od glavnih uloga je popularna Kristal Karington.

Ona je bila tada jedna od najljepših žena u svijetu, sa izrazito plavom frizurom i plavim očima. Linda Evans je tih godina osvojila 5 globusa, i 2 Emija za ulogu u toj seriji koja joj je donijela svjetaku slavu. Nakon toga uopšte nije glumila, a nedavno je privedena jer je brzo vozila, pod uticajem lijekova. 

Preporučeno