Ovaj dan započinjemo sa jednom veoma zanimljivom pričom, koja je završila na društvenim mrežama, i koja je privukla dosta pažnje korisnika. Naime, mnogo je onih koji su krenuli u šetnju, ili se prosto vraćali kući sa posla ili iz grada, pa su tako našli nešto zanimljivo na ulici, misleći da to ništa ne vrijedi, ali onda shvatite kroz neko vrijeme da to nešto što ste pronašli ustvari košta pravo bogatstvo.

Upravo to je slučaj sa našom današnjom pričom, koja nam dolazi sa Tajlanda, gdje je jedna žena po imenu Siriporn Niamrin šetala plažom, gdje je ugledala nešto veoma čudno. Naime, na kraju se ispostavilo da je to rijedak ispljuvak kita, a koji je težio oko 15 kilograma. Prema onome što piše Dejli mejl, vjerovali ili ne, upravo ta odvratna masa košta pravo bogatstvo, pa jedan kilogram košta oko 220 hiljada eura. Naime, kitov ispljuvak je veoma rijetka pojava i kako skupa, a ono što je zanimljivo jeste da se on koristi za izradu parfema, tačnije jedan je od glavnih sastojaka.

Međutim, ova žena je bila upućena u to šta je pronašla, jer odmah je shvatila da može itekako da se obogati, i naravno da je to pokupila i odnijela svojoj kući, a za tamošnje medije ona je izjavila sljedeće: “Srećna sam što sam pronašla tako veliki komad. Nadam se da će mi doneti novac. Čuvam ga na sigurnom u svojoj kući”, rekla je ona. Vaša mišljenja?