Vjerujemo da ste u posljednjih par godina jako puno puta čitali o velikim problemima koje su učenici ili studenti imali sa svojim profesorima ili nastavnicima. Doduše, ima danas malo i do djece koja su zaštićena kao krme u Teheranu, ili kao sibirski medvjed. Jako su razmažena, i jednostavno u svakoj mogućoj situaciji traže neka svoja prava. 

Onaj ko se ne sjeća škola od prije 30 i više godina, znaće da tada učenici nisu imali pravo glasa, da je nastavni kadar bio i više nego strog i da jednostavno nije bilo nikakvih problema u samoj školi. Danas su opet puno drugačija vremena. Imam osituaciju iz Bosne i Hercegovine iz prošle godine, kada je direktor jedne škole u Gradačcu skinuo maturatkinju sa školskog panoa, jer je bila oskudno obučena. 

Digla se kompletna javnost, i on je bio kažnjen sa 2 mjeseca suspenzije, a učenicu je morao vratiti na školski pano. Na zapadu još to dalje sve ide, nastavnice i profesorice uveliko spavaju sa svojim učenicima, i na kraju izgube i posao te završe u zatvoru. 

Danss opet jedna priča koja briju posljednja 2 dana u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji. Tako je profesorica Edita Trumić na jednoj konferenciji tzaboravila isključiti mikrofon, a sve se dešavalo na farmaceutskom fakultetu u Sarajevu. Ona je tom prilikom misleći da se ništa ne čuje, učenike nazvala kerovima. 

Preporučeno