Jako osetljiva tema je pred nama, a kao što možete da vidite p osamom naslovu članka, radi se o trgovini bebama. Ovaj biznis koji je jako isplativ poznat je na ovim prostorima, od davnih vremena kada su se ovakve stvari dešavale i više nego redovno. U poslednjih par godina je ovo svedeno na minimum zbog puno rigoroznijih kontrola, i samim time nemogućnost da kriminalci obavljaju svoj prljavi posao. 

Marko Ivić je prvi čovek koji je izneo svoje svedočenje kada su mu ukrali bebu i to 1988 godine u centru beograda. “Biraj” – to je reč koju mu je uputio doktor u bolnici na Zvezdari, na što je gospodin Ivić ostao bukvalno bez teksta. Ovaj Kuprešanin 40 godina sa suprugom živi i radi u njemačkom gradiću Landshutu. On i žena nisu mogli imati dete, tako da je usvajanje bila jedina opcija.

Nakon toga upoznao je čoveka koji se zvao Dragan koji je iz Bugojna, i koji je rekao da ima veze u Beogradu za njegov problem. Marko Ivić je za DOjče vele izjavio da se jako iznenadio kada su se parkirali pred porodilište a ne sirotište. Kada smo ušli u porodilište rekao je da jedna beba košta 10 hiljada tadašnjih maraka, međutim, kada sam mu rekao da želim blizance, on je rekaao da je cena 15 hiljada!

Kada je pitao kako je moguće da prodaje bebe, on je slagao te mu je rekao da su to deca od studentica koje ne znaju šta će sa beba, ili da su bebe iz socijalnih porodica koji nemaju pare za njeno izdržavanje. Opširnije o celoj temi pročitajte ovde.

Preporučeno