Djevojčica iz Sarajeva priredila je simboličan oproštaj od legendarnog glazbenika Đorđeta Balaševića, pjesmom “Samo da rata ne bude” u pratnji svog oca u blizini Spomenika ubijenoj djeci.

Haris Abdagić, i njegova kćerka Kira već duže vrijeme imaju Youtube kanal pod nazivom “Tata i Kira, raspjevana lektira”, gdje objavljuju snimke na kojima djevojčica izvodi pjesme zajedno sa svojim ocem.

Ovog puta, njih dvoje su odlučili u čast Balaševića izvesti legendarnu pjesmu uz oproštajnu poruku.

“Znate šta? Mi ćemo nastaviti da molimo najvažniju molitvu koju si nas naučio! Hvala ti Đole. Vole te tata, Kira i mama”, naveli su.

Mnogo je simbolike u ovom oproštaju, s obzirom na Đoletovu vezu sa Sarajevom kao i podršku koju je pjevač pužao Sarajlijama tokom opsade.

Tokom snimanja dokumentarnog filma 2018. godine, Balađević je za Al Jazeeru govorio o emotivnim koncertima iz 1998. godine.

Sarajevo nije imalo problema sa emocijama što ga je na kraju i skupo koštalo. Međutim, ti koncerti su se previše oteli kontroli i bili su bliži nebu nego zemlji. To je emocija koja se ne može ponoviti – rekao je tada Balašević.

Preporučeno