Pjevačica Ana Bekuta, teškog perioda nakon razvoda od muzičara Predraga Vidovića nerado se sjeća. Tada je ostala na ulici i imala je veoma teške trenutke,a o tome je novinarima govorila prije nekoliko godina: ”Iako mi je karijera tada bila na vrhuncu, teško da bih pristala da se u to vrijeme vratim. Pamtim da sam plaćala kiriju u iznajmljenom stanu u Senjaku, pozajmljivala čekove, kanistere sa benzinom, jedva dolazila do cigareta…”- Dodala je da su mnogi tada vjerojatno milsili kako ima gomilu novca ali je istina bila drugačija. Njena sestra je bila bez posla, mlađa sestra je živjela od plate medicinske sestre, otac joj je bio bolestan, te je u njenom stanu često primao infuziju, a ubrzo je i umro

Njen sin Igor je bio u vojsci tada i ona je bila u velikom strahu zbog njega kao i za sve druge ljude u Srbiji, a njen sin je često vozio vojno vozilo na dionici od Priboja do Prištine u to vrijeme. Kako kaže, na sceni, na njenim nastupima nije smjelo ništa da se primijeti, jer su svi njeni tada zavisili od njenih pjesama i od njenog osmijeha. Kako je rekla, ne želi da ispadne mučenica jer je mnogima u to vrijeme bilo teško, ali da ipak pojedinci vjeruju kako je njoj uvijek bilo lako, te da je ona kao folk diva profitirala na tuđim nesrećama, te je otkrila i ovo:

” Istina je da nisam dobila ni kredit, ni stan, ni plac, ni penziono, ni zdravstveni osiguranje. Prosto sam se i izborila za opstanak svoje porodice i na to sam veoma ponosna” – ispričala je, dostojanstveno ne spomenuvši razvod niti čiju krivicu.

Ostatak pročitajte OVDJE

Preporučeno