Još jedna priča dolazi nam sa jedne morske destinacije, a skoro svakog dana imamo priliku da pročitamo da se negdje desila neka situacija, koja je završila na društvenim mrežama, i o kojoj burje svi. I sami ste po naslovu mogli da zaključite o čemu se radi, a ono što možemo da kažemo jeste to da su Srbi postali jedni od najnepoželjnijih turista na Crnogorskom primorju, i to sve od kako su oni pod režimom Mile Đukanovića.

Iako oni često imaju razne izlive netrpeljivosti, sada se ne suzdržavaju da pljuju po Srbima, koji im kako-tako spašavaju ovu ljetnu sezonu, koja je skoro pa propala. Kako prenose mediji, lokalne gazde se đale kako oni nikada nisu imali tako sirote goste iz Srbije, džepova plitkih, novčanika tankih, vuku hljeb i salame, jedu na peškiru i ne ostavljaju ni pet centi viška, a u jednom prilogu rekli su: “To nisu paradajz, nego pašteta turisti. Oni nemaju ni za povrće, paradajz je za njih luksuz. Na sve se žale i sve im je skupo”.

Čovjek po imenu Petar Vukšić koji inače izdaje apartamne koji se nalaze u blizini plaže Jaz kod Budve izjavio je: “Dođe njih četvoro da iznajmi apartman koji izdajemo po prošlogodišnjim cenama, iako je ove godine sve mnogo skuplje, ali ni to nije dovoljno. Umesto da plate 30 evra, što je minimalno, oni pitaju može li za 20, a da im spustimo pitali bi može li za 15. Bila nam je jedna porodica, nismo mogli da im spustimo cenu, pa su našli negde u brdima sobe za pet evra. Posle su došli da nam kažu kako je gore na čuki, na Lovćenu, jeftinije. E, bože moj, na šta smo spali. A nekada su ostavljali bakšiš ako im se svidi smeštaj”. Ostatak teksta pročitajte ovde.