Od kako je krenula pandemija korona virusa ljudi u Srbiji su na ovaj ili onaj način zaradili jako puno novca, i to od strane države, što je do pre par godina bilo u domeni naučne fantastike. Tako je svaki punoletni građanin Srbije od maja prošle godine na svoj račun dobio 1.100 evra, a tu nije kraj, jer Vlada Srbije svako malo nudi nove vrste pomoži, a i danas imamo jak olepe vesti za sve njih. 

Kao što možete videti po samom naslovu, moglo bi se inkasirati i do 6.000 evra. Naime, reč je o pozivu kompanijama za učešće u novom “Programu podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća 2021”. Sektor MMSP imaće priliku da uz pomoć sertifikovanih konsultanata unapredi kompletno svoje poslovanje, sa uvođenjem totalno novih alata.

“Digitalna transformacija je odlična prilika za mikro, mala i srednja preduzeća da na vreme usvoje nove tehnologije i alate i na taj način poboljšaju svoje poslovanje, a samim time i povećaju svoju dobit, što je svakako jako dobra stvar za sve”, ističe Predrag Nikolić, direktor Centra za digitalnu transformaciju.

Pravo učestvovanja imaju sve kompanije koje imaju između 5 i 249 zaposlenih. Uslovi su da je preduzeće registrovano u APR-u najkasnije do 1. januara 2020. godine, da je u većinskom privatnom vlasništvu, da nije u stečajnom postupku i da naravno izmiruje sve obaveze prema sdržavi, , navodi se na sajtu PKS.

Preporučeno