Otac najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, Srđan Đoković je ovih dana dao jedan veoma opširan intervju u kojemu je govorio o vrijednosti porodice, djece, vjere i o bezgraničnoj ljubavi prema otadžbini. On je u svome intervjuu za “Forever Friends” Fondaciju isto tako govorio o Srbiji, kao i o Crnoj Gori kao o jednoj državi, o Srbima i Crnogorcima kao o jednom narodu, te o Kosovu i Metohiji kao genu srpskog bića.

Kako je sam priznao, njega zbunjuje riječ ”izdajnik”, te etiketiranje ljudi, Srba oz Crne Gore, te je odlučio da sa svima podijeli jednu situaciju iz privatnog života: ” To je ono što i mene zbunjuje i dan danas. I moji su, i otac i majka, iz srpskih plemena iz Crne Gore, i moje mišljenje je isto – ista zemlja, isti narod, isti tim, apsolutno isti. Oni koji su rođeni na teritoriji Crne Gore su Crnogorci, Srbi Crnogorci, kao što su oni koji su rođeni na teritoriji Šumadije, Šumadinci. Ili oni koji su rođeni u Krajini Krajišnici, ali to su sve Srbi, i srpskog roda. I svi oni koji misle drugačije, sa njima nešto nije u redu. Ionako nas ima malo, da ne kažem nedovoljno, i uništeni smo ovom neslogom i tim razdvajanjem. To je strašno, moramo da prestanemo pod hitno, mi smo isti narod, ali ne bratski, jer to je isti narod, to bre izmišljaju, pričaju gluposti”

Dodao je kao primjer kada je njegov sin Novak bio odlučio da se ženi, te ga je nazvao i rekao mu kako se ženi na ljeto i da će svadba da bude na Svetom Stefanu. Srđan kaže da ga je tada pitao zašto na Stefanu kada je Novakov rodni grad Beograd, da bi mu Novak rekao kako ga je Srđan cijeli život učio da je to jedna zemlja i jedan narod, te da je njegov sin i odrastao u takvom okruženju i razmišljanju, da je to jedna zemlja i jedan narod. Kaže Srđan da kada je završio razgovor sa Novakom, kada je spustio slušalicu da nije znao gdje se nalazi od silne sreće, i tako mu je bilo danima, jer je to bio izrekao njegov sin. Srđan smatra da onaj ko misli drugačije da sa njim nešto nije u redu i da to nije normalno.

 

Preporučeno