U članku koji je objavljen 21 novembra, u naslovu je stojalo da je Lepa Brena proslavila veliku Slavu Aranđelovdan, te da je izjavila da će hranu koja preostane podeliti gladnim i siromašnim. Lepa Brena jeste proslavila ovu Slavu, ali nigde u drugim medijima se nije pomenulo da će ona deliti hranu sa Salve, pogotovo ne gladnima i siromašnima. Naslov takav kakav je bio, definiše se kao jedan klikbejt i kao lažna vest.

Raskrinkavanje.ba, je nakon detaljne analize ustanovilo da je ovu vest prenelo još nekoliko portala, ali ni u jednom od njih u samom naslovu se ne spominje da će deliti hranu gladnim i siromašnima.U 70% teksta se govori nadugo i naširoko o veri, i kako neke domaže zvezde doživljavaju veru, i ništa ne sluti da bismo mogli da naiđemo na citat iz samog naslova o izrečenim rečima od strane lepe brene, koje se nisu nikada ni desile.

Citiramo:”Lepa Brena je tako uzela da slavi današnji dan, a kako bi to proteklo da nije sve objavila na društvenim mrežama. Najavljen je jako veliki broj gostiju, a sve su ih dočekali sa slavskom pogačom i sa žitom, koje se mora uzeti odmah na ulazu. Ikona krasi sredinu sobe, a njen sin Stefan se odmah pohvalio na svom Instagrm profilu kako dočekuje ovaj veliki dan za porodicu Živojinović.

Sasvim normalan opis dočekivanja Slave u domu Lepe brene i opet se nigde nije spomenulo da će deliti preostalu hranu siromašnim i gladnima. Shodno svim činjenicama, celi naslov kao i sadržaj članka se tretira kao lažna vest i klikbejt. Ovim putem se izvinjavamo svim čitaocima koji su stekli pogrešnu sliku o Lepoj breni.

Preporučeno