202 godinu će svakako svi htjeti što prije da zaborave, jer je bila i više nego teška po bilo kojem osnovu. Najviše će je ljudi pamtiti po kovidu 19, koji je apsolutno pokorio cijeli svijet. Jako veliki broj osoba je do sada preminuo od ove bolesti, a cifra je došla do čak 1,2 miliona bolesnih osoba i po svemu sudeći ta brojka se neće zaustavljati, jer iz sata u sat samo raste. 

Mnoge poznate osobe su i na prostoru Balkana stradale od ove bolesti, a koliko je opasna i koliko niste sigurni od nje, pokazuje i podatak da je jako puno osoba sa javne scene iz regije ili se razbolilo ili je preminuo od posljedica korona virusa. Posljednji u nizu koji su preminuli, i na taj način osiromašili muzičku scenu jesu bubnjar Amadeus Benda i basista Riblje Ćorbe koji je doduše bio u 60+ godinama. 

Kada smo već kod Riblje Čorbe, ovih dana je prostrujala vijest da je njihov popularni pjevač Bora Čorba teško bolestan, a kao što znate on je imao jako dugo vremena najtežu bolest prostate. Kako mediji navode njemu je ta bolest sada prešla i na pluća, i nije nikako dobra dijagnoza po njega, i može se reći da se jako loše osjeća u posljednjih par dana. 

Nije htio javno iznositi u medije kako se osjeća i do kojeg stepena je došla sama bolest, ali je njegova supruga sve ispričala i može se reći da je pokazala jako veliku dozu zabrinutosti po pitanju njegovoga zdravlja. Trenutno je kod kuće gdje se liječi, ali ak oovako nastavi, završiće u bolnici. 

Preporučeno