Miloš Biković je jedan od najpopularnijih glumaca u cijeloj regiji . Veliku pažnju je privukao ulogom Tirketa u filmu i seriji Montevideo Bog te video . Nakon toga je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom , a vrhunac je bila uloga Petra Maraša u Južnom Vetru , uz tu ulogu je izgradio i zavidnu karijeru u Rusiji.

 

 

Što se tiče njegovog privatnog života poznato je da je Miloš bio u nekoliko ozbiljnih veza , a svaka njegova djevojka je bila prava ljepotica . Miloš je danas u vezi sa Ivanom Malićem , i par uživa u veoma skladnoj vezi , a špekuliše se po medijima da bi uskoro mogli i da krunišu svoju ljubav brakom. Milošova prva ljubav bila je glumica Anja Alač , koju je glumac upoznao na glumačkoj akaemijij prije više od deset godina.Nakon što se njihova veza završila , Anja je zaplovila u vezu sa Radovanom Vujićem , ali se ponovo pomirila sa Milošem 2015.godine , ali su opet prekinuli , s tim da su ostali u korektnim prijteljskim odnosima.

 

 

Nakon Anje , glumac je bio sa glumicom Brankicom Sebastijanović , a njih dvoje su glumili zajedno u seriji Samac u braku. Njih dvoje su tvrdili da se čuvaju u brak jer su oboje odrasli u patijarhalnim porodicama , a zajedno su bili četiri godine.Nakon prekida Miloš je uplovio u vezu sa Sašom Lusom , a upoznali su se na snimaju jedne reklam , a na društvenim mrežama su objavljivali zajedničke fotografije. Međutim Saša ga je ostavila a on je pronašao utjehu u zagrljaju ruskinje Aglaje Tarasove . Neke Milošove bivše djevojke su tvrdile da su u vezi trpile psihičko zlostavljanje .

 

 

Preporučeno