Opšte je poznato da se svekrva i snaja veoma često i ne slažu baš najbolje i da ta borba za naklonost jednoga muškarca traje već vijekovim, i ista je priča širom svijeta. Ipak, postoje i i neke snaje i svekrve koje se izvrsno slažu, ali to baš nije česta priča, pa tako je i u našim krajevima. tako je i Svetlana I. podijelila svoju priču na društvenim mrežama. Ona danas ima 37 godina i udala se na selo, a rođena je Beograđanka, a opisala je neke neugodne situacije koje je doživjela od svoje svekrve, pa čak i na sahrani:

“Rođena sam u Beogradu, moji roditelji također, ali nikada nismo nešto držali do tog ‘gradskog pedigrea’. Bili smo prirodni, i nikada nismo ljude gledali po imenu i prezimenu. Zato ni njima nije smetalo kada sam im rekla da se udajem za ‘momka sa sela’, odmah su to prihvatili, i nije bilo nikakvih problema. Goran je iz okoline Knića, jednog sela koje ne bih da imenujem. Svekrva je u početku bila divna, mila žena, koja se jako trudila da mi ugodi. Bilo mi je prosto neprijatno koliko je trčkarala oko mene nutkajući me svim i svačim.”

Kako kaže Svetlana, svekrva joj je jedno vrijeme pomagala oko svega, a posebno kada su djeca u pitanju, jer priznaje i sama, nije se najbolje snalazila oko njih, ali je imala svekrvu koja bi uvijek pripomogla. Ipak, kako su dani, mjeseci i godine prolazile, sve su češće dolazila i svekrvina prigovaranja na sve i svašta, posebno kada je hrana u pitanju. tako su im jednoga dana bili neki gosti dišli, a njoj je svekrva kao iz topa tada rekla: ”Ćero, kod nas se sve ostavlja kad gosti uđu na kapiju. Red je da se dočekaju kafom i ratlukom”, a u glasu joj se osjetila zajedljivost

Ostatak priče možete pronaći  OVDJE