Neda Arnerić je nekada bila jedna od najljepših glumica na ovim našim prostorima. Njoj su se divile sve žene, a muškarci su bili zaljubljeni u nju. Ipak, manje je poznato da je ona bila zaljubljena u poznatog pjevača Arsena Dedića, a to je i ona sama priznala u nekim razgovorima sa novinarima, te je otkrila da je Arsen bio jedini muškarac u kojeg je ona bila zaljubljena, a da ništa nije bilo između njih dvoje. Ona ga je upoznala kada je imala samo 15 godina, jer su zajedno glumili u filmu “Višnja na Tašmajdanu”:

” To je jedan od rijetkih muškaraca u koga sam se ja zaljubila, a da među nama nije bilo ništa, i to samo zato što je između nas stajala njegova umjetnost. Teško mi je da govorim o njemu, naročito dok slušam kapi kiše. Ne želim da budem patetična jer u razgovoru o Arsenu tome nema mjesta” ‒ rekla je Neda Arnerić, neposredno nakon smrti ovog umjetnika: ” Mnogo je volio da bude osvajan i prepuštao se veoma lako” ‒ prisjetila se te je dodala: ” Kad je bio mlad, prije Gabi, u svakom gradu imao je po dvije djevojke, a meni se ispriječila njegova umjetnost i mojih 15 godina koje su bile prave dječje. Od mene je tada bio duplo stariji, što je za djevojčicu velika starosna razlika, iako su takve veze danas moderne.”

Rekla je i da je cijenila Arsena jer je odolijevao izazovima: ” Velika je stvar što je uspeo da sačuva brak. Bio je porodičan čovjek, izuzetno vezan za Gabi, sina Matiju, unuku Lu, kao i za kćerku iz prvog braka Sandru. Gabi je bila njegov životni odabir i najveća ljubav, tu nema dileme.”– A svoje sjećanje na mladalačku ljubav Neda je bila zaključila ovim riječima: ‘‘ To je više bila neka vrsta platonske ljubavi, preko njegove umjetnosti. Obožavala sam njegove albume i knjige poezije, pa više nisam umjela da razlikujem ko je Arsen lično, a ko je Arsen umjetnik, i samim tim u koga od njih dvojice sam bila zaljubljena.”