Mnogo je priča na ovom svijetu koje nas znaju ganuti kada ig pročitamo, ili je dovoljno da samo pogledamo jednu od slika koje preplave internet svaki dan, i da shvatimo da svijet ipak nije toliko loš koliko se doima. Mnogo je ljudi, tu oko nas, koji hoće da pomognu čovjeku koji je u nevolji. 

Međutim, isto tako imamo i osoba koje su zle i jako loše naravi i sva svoja ogavna djela postavljaju na društvene mreže. Mučitelji nedužnih životinja, pasa prije svega uživaju u svojim zlodjelima. Znaju otkinuti i nogu nedužnoj životinji, ili je pregaziti, i zato nikada i ne odgovaraju. Za sve to su krive države, koje nemaju zakone i mjere za takve besskrupulozne ljude. Međutim, mi danas ipak pričamo o jednom jako dobrom i plemenitom djelu. 

Mejls Brevin ima 48 gosina, i iz Ontarija je iz Kanade. Završavao je svoju smjenu kao taksista, snijeg je sipao kao lud, a onda je na jednom trotoaru primjetio ljudsko tijelo. To je bio djedica koji nije mogao da ustane i koji se naprosto smrzavao na jako niskim temperaturama. Odveo ga je u bolnicu, krenuo je da kupi novine, sapleo se izgubio orijentaciju i tako ostao da leži. 

U bolnivi je morao da ostavi svoje podatke i broj telefona, a onda dan samo poslije doživio je jako iznenadan poziv. Javio mu se djed, i rekao da živi sam posljednjih 8 godina, odlučio je da svoj stan prepiše taksisti koji u stvari živi i kao podstanar. Eto, kako nekada stvari mogu da budu i lijepe. 

Preporučeno