Pjevačica Ksenija Pajčin je zvjerski ubijena 16. marta 2010. godine od strane dečka, manekena Filipa Kapisode, koji je nakon toga presudio sebi. Ova vijest je u to vrijeme potresla javnost u Srbiji, a i dan danas se mnogo piše i govori o tome slučaju i svako malo se pojavljuju fotografije ubijene pjevačice

Još na samome početku je bilo jasno da se radi o ubistvu i samoubistvu, a prema konstrukciji zločina, Filip je prvo upucao Kseniju, koja je pronađena u hodniku svoga stana, a zatim je presudio i sebi u drugoj sobi. Nakon 12 godina i dalje nije jasan motiv za ubistvo, te je bilo mnogo polemika o ovom slučaju tokom zadnjih 12 godina, a najčešća verzija je bila ta da je Kapisoda ubio Kseniju zbog ljubomore. u vezi toga su se ovih dana oglasili detektiv Braca i profesor Jung koji su do detalja opisala šta se zapravo desilo te kobne noći:

” Motiv za ovo ubistvo nije ljubomora, već nešto mnogo misteriozno i mnogo ozbiljnije. U štampi je iznijeto da je Filip Kapisoda bio mnogo ljubomoran, međutim, to nije tačno. Filip je bio momak iz svijeta mode, on je sa Ksenijom odlazio po noćnim klubovima gdje je ona nastupala i bio je svjedok kada ona prilikom izvođenja tih svojih predstava ima i fizičkog kontakta sa mnogim gostima. Zapravo, ona se mazila i skoro razmjenjivala nježnosti prilikom svog pjevanja i nastupa. On je sve to shvatao i gledao je to kao njen posao. Čak je i ona jednom rekla da je Filip jedini muškarac koji razumije njen posao i da njemu to uopšte ne smeta. To je na kraju krajeva i bila istina, tako da ljubomora, koja se ističe kao motiv ovog ubistva, zapravo pada u vodu” – rekao je detektiv Braca.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučeno