Mnoge je šokirala vijest proteklog vikenda o smrti poznate novinarke iz Srbije Ksenije Vučić, koja je poznata i po tome da je bila prva supruga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim ima i dvoje djece, sina Danila i kćerku Milicu. Ksenija se novinarstvom uspješno bavila više od 30 godina, a zadnjih nekoliko godina je bila na poziciji direktorice Pinka 3. Na njenom posljednjem ispraćaju je bilo mnogo poznatih ličnosti iz javnoga života Srbije, i naravno, bio je tu i sam predsjednik Vučić, sa svojom djecom. Vučić je trenutno u Kini, a odatle se javio, pa je iz Pekinga govorio i o svojoj djeci, sinu Danilu i kćerci Milici, te je ispričao kako su njih dvoje podnijeli smrt svoje majke:

“To je tragedija prije svega za djecu koja izgube majku. I za mene naravno. I za Ksenijinu majku, jer ne postoji ništa gore nego izgubiti dijete. Ona je imala samo 55 godina. Danilo je bio posebno vezan za nju, živio je sa njom, i očekivao sam takvu reakciju”, rekao je predsjednik Vučić i dodao:

“Milica je teže podnijela nego što sam očekivao, pošto je ona supermen familije i jača je od svih nas. Iznenadio sam se koliko ima emocija ispod njene ljušture, baš ju je teško pogodilo, ali se drži. A ja ću morati da budem bolji tata nego što sam bio, i barem djelomično da im zamijenim majku. Pregrmjeti će oni to, i biće dobri, pošteni i pristojni ljudi “– završio je svoju priču Vučić, na kojemu se vidi da je i on veoma pogođen cijelom ovom situacijom, te da se i sam pokušava prilagoditi svemu