Prevara ili preljuba je veoma gadna stvar koja može da se desi svakome od nas, a nama naša današnja priča pokazuje kako psotoje razna iskušenja pred kojima se ljudi nađu, a neki od njih jako teško odole na sve to, jer niko od nas nije savršen, i svi napravimo barem jednu grešku u svom životu. Naša današnja priča odnosi se na dvoje mladih koji su dugo godina bili u vezi, pa su čak i živjeli zajedno, a onda je došao period kada je djevojka morala da ode u drugi grad jer je morala da odradi praksu.

U tome im je pomogao jedan prijatelj koji je mladi poduzetnik, a koji je ovoj djevojci koja je bila na četvrtoj godini studiranja omogući da ona odradi praksu u njegovoj firmi, jer on se plašio da ako ona ode u veliki grad, da će to da joj se svidi, da će tamo da ostane, i to bi bio kraj njihovoj vezi. On je bio ubjeđen da će njegov najbolji drug da pazi na njegovu djevojku, kako bi što prije završila sve obaveze oko fakulteta da bi oni konačno mogli da planiraju zajednički život.

I tako je djevojka završila praksu, a njegov drug je odlučio i njega da zaposli, jer mu je navodno trebao tehnolog, tako da njegovoj sreći nije bilo kraja, jer je razmišljao da će još jedna plata u kući pomoći da se oni osamostale i da mogu da planiraju i svadbu. Međutim, počele su da se dešavaju stvari koje njemu nisu nimalo prijale, jer je ona sve kasnije dolazila kući sa posla, sve češće odlazila na službena putovanja, a na sve to on je ćutao. Dugovao je drugu što ju je uopšte zaposlio i tako im obezbijedio da žive zajedno i nije želio da pravi probleme. Ostatak teksta pročitajte ovde.