Zahvaljujući internetu i društvenim mrežama svi smo mi u mogućnosti da na veoma jednostavan način dođemo do svih mogućih informacija koje nas interesuju,. pa tako uz pomoću nekoliko klikova možemo da saznamo za mnoge veoma zanimljive događaje i situacije koje su se desile diljem svijeta. Tako se i ovaj bizaran slučaj desio u Pakistanu, gdje u nekim dijelovima još vrijede, po mnogima, primitivni običaji. U ovoj zemlji, a ona nije jedina na svijetu, rođenje muškoga djeteta se slavi mnogo više nego rođenje djevojčice, jer su sinovi ti koji nastavljaju lozu i tradiciju porodice. Ova žena, koja je bila u drugom stanju je otišla kod samozvanog iscjelitelja, koji je trebao da napravi obred tako da ona rodi muško dijete

Već prije toga ta je žena rodila tri kćerke i u bolnici su joj rekli da opet nosi djevojčicu, pa je ta žena, u očaju otišla kod iscjelitelja koji je u svrhu obreda zakucao ženi ekser u glavu i za nekoliko milimetara joj je promašio mozak. Nešto kasnije je ona se javila u bolnicu u u sjeverozapadnom gradu Pešavaru i to tek nakon što je sama kod kuće pokušala da kliještima izvuče ekser iz glave.

Doktor je na kraju uklonio ekser iz glave, te je rekao da je žena imala nesnosne bolove, a da su snimkama ustanovili da je ekser koji je probio vrh njenog čela dug pet centimetara i da je za dlaku promašio ženin mozak. Poslije svega ovaj je slučaj prijavljen policiji, i prvo je žena rekla kako je ona sama sebi to učinila, ali je kasnije priznala da joj je to napravio iscjelitelj.