Čuveni i popularni TV voditelj, Minja Subota preminuo je rano jutros u 82 godini života. Bio je pre par dana prebačen na odeljenje pulmologije u Beogradu, ali je na kraju izgubio svoju najvažniju životnu borbu.

ujutro. To je odlično zamišljen koncept koji je uključivao sve osnovne škole u bivšoj zemlji, a koje su se takmičile osim u znaju, još u pevanju i drugim sporednim aktivnostima. San svakog dečakaa i devojčice je bio taj da se pojavi u toj emsiji koja je bila najgledanija na području bivše države.

Minja Subota je bio srpski kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Dugo je radio baš na ovom projektu o kojem smo pisali na početku samoga članka. Radio je kao autor i voditelj i na drugim uspešnim serijama kao što su: „Muzički balon“; „Nedeljno popodne“; „Zvezdana žurka”; „Dete je čovek važan“.„Od glave do pete“, kao i mnoge druge.

Komponovao je mnoge pesme na stihove istaknutih pesnika iz bivše države kao što su: „Razbole se lisica“, „Deca su ukras sveta“, „Išli smo u Afriku“ i tako dalje. Njegove pesme danas su popularne te su sastavni deo muzičkog obrazovanja učenika mlađeg školskog uzrasta.

Preporučeno