Čovjek koji je domaćoj javnosti itekako poznat jeste Tomislac Čolović koji više nije sa nama nažalost. On je rođen 21.januara 1949 godine, u Kraljevu u Srbiji, a muzikom se on bavio dugi niz godina, i tako je imao priliku i da sarađuje sa brojnim izdavačkim kućama koje su na našim prostorma jako poznate. Svakako da je njegova najpoznatija pjesma “Mali mrav”, koja je postala apsolutni hit, i koja se i poslije toliko godina, i dan danas sluša.

Tomislav nas je napustio 2009.godine, a preminuo je u svom rodnom mjestu u jednoj kafani, a pjesma na osnovu koje je i poznat najviše je nastala prije više od četiri decenije, i važi za jedan od najvećih hitova ikada, jer nijedno veselje ne može da prođe bez ove pjesme. Novinari su odlučili da posjete kafanu u kojoj je ovog pjevača izdalo srce, a razgovarali su sa vlasnikom ovog lokala. Čedom, koji je rekao da se i dan danas on sjeća tog događaja, pa je na samom početku rekao sljedeće:

“Pamtim, kako ne pamtim. Desilo se uveče, tačnije noću, oko dva sata posle ponoći. Tomislav je došao iz jedne kafane gde je bila muzika. Naručio je pivo i porciju pršute, popio je gutalj i pao je”, rekao je on, pa je nastavio:

“Nisam bio tu, bio sam kod kuće. U kafani je bila konobarica. Ona ga je pronašla. Pozvala me je i odmah sam došao. Srce ga je izdalo. Pao je tu na pod. Čekali smo da dođe policija, kao i lekari iz bolnice. Bio je naš gost i prijatelj. Znali smo se iz detinjstva. Pamtim ga kao dobrog čoveka i dobrog muzičara. Znate, nije on uvek bio u Kraljevu, on je povremeno dolazio i kad dođe, odsedao je ovde. Voleo je da dođe sam, i to kasno posle dvanaest. Voleo je da se osami. Poručivao je meze, pršutu, sir, a od pića je voleo pivo. Nije nikada pevao. Ovde je imao svoj mir. Odličan i dobar, ali pri alkoholu nije bio najbolji. Bio je pošten, nije nikog prevario. Cenili su ga – ističe Čolovićev prijatelj.” Ostatak teksta pročitajte ovde.