Nastavljamo sa novostima koje su povezane sa crnom hronikom nažalost, a crna hronika nas nikako ne može da zaobiđe, pa tako skoro svakog dana imamo priliku da pročitamo neke tužne vijesti. Prethodnih dana, domaći mediji pišu o slučaju ubistva pjevačice Jelene Marjanović, za koju se ispostavilo da je ubio njen suprug Zoran Marjanović, koji je dobio 40 godina zatvora. Jelena je svirepo ubijena 2.aprila 2016.godine na nasipu u Borči, ali to nije naša današnja tema.

Naime, mi ćemo danas da pišemo o jednoj tragediji koja se desila i koja je mnoge rastužila. Inače nas je poslednjih nekoliko godina, napustilo dosta poznatih ličnosti kako u našem regionu, tako isto i u ostatku svijeta. Vijesti koje danas imamo za vas, dolaze nam iz svijeta, a radi se o tome da je preminuo jedan poznati političar, tačnije bivši predsjednik Filipina, Fidel Ramos koji je imao 94.godine. On je ovom državom vladao u periodu od 1992.godine do 1998.godine, a on je preminuo 31.jula 2022.godine, a ovu vijest prenio je info portal Rapler, koji se pozivao na njegovi nećaku.

U toku svoje političke karijere, on je bio na veoma visokim položajima, tačnije bezbjedonosim položajima, prije nego što je on postao predsjednik. Njega su također mnogi podržavali kao heroja ustanka Narodna moć, koji je podignut 1986 godine, kojim je srušena diktatura Ferdinanda Markosa starijeg, oca i imenjaka nedavno izabranog predsjednika Filipina Ferdinanda Markosa Mlađeg, prenosi Rojters. Uskoro očekujemo detaljne vijesti o njegovoj smrti i danu kada će da bude sahranjen, kao i to gdje će se sahrana obaviti.