U posljednjih par mjeseci jedna od glavnih tema u svim svjetskim medijima je svakako bio najbolji teniser svijeta Novak Đoković, zbog drame koju je doživio u Australiji, gdje je ove godine odigran prvi Grend Slem turnir, a na kojem je Novak trebao da brani titulu.

Njemu je nakon što je sletio u Australiju poništena viza, te je bio tretiran kao migrant, a sve zato jer nije vakcinisan, da bi na kraju bio deportovan uz zabranu ulaska u Australiju u trajanju od tri godine. U vrijeme dok je trajala ova drama, Novakovi roditelji Dijana i Srđan, te njegov brat Đorđe su svakoga dana imali u Srbiji konferencije za štampu, pravili su i proteste, a mnogi su mišljenja da su oni tim svojim postupcima više odmogli nego pomogli Novaku.

Sada su Novakovi roditelji opet u centru pažnje medija jer je otkriveno da se Dijana krstila prije 30 godina u crkvi, te da joj je tada njen muž bio odabrao krsno ime, a koje glasi Milica. Ona je istakla da je po njoj Milica lijepo ime, ali da ne želi da je iko zove tako u javnosti, te da želi da ostane Dijana kao što je to bilo i do sada.