Ona je na savojoj audiciji zadivila mnoge dok je izvodila veoma dirljivu pjesmu
“It’s Okay”. Posebno Sajmona Kauela, glavnoga u cijelom šou koji joj je odmah dao zlatno dugme te je na taj način bio poslao direktno u finale. Ona je i žiri i publiku osvojila sa svojom harizmom, sa ljepotom, ali prije svega sa nevjerojatnim glasom. Članovi žirija “American’s Got Talent” oprostili su se od bivše kandidatkinje putem društvenih mreža: ”Volimo te. Počivaj u miru Night bird” – napisala je poznati model Hajdi Klum. ”Moramo nastaviti da živimo i učimo iz njenih riječi i stihova. Koliko god da se osjećam užasno zbog njene smrti, osjećam se sretnim što sam je upoznao, čuo i poznavao” – oprostio se Haui Mendel.

Takmičarka šou programa “America’s Got Talent” Džejn Marčevski, preminula je od karcinoma, u 32. godini. Ova pjevačica iz Ohaja je nastupala pod umjetničkim imenom ”Noćna ptica” a preminula je nakon liječenja koje je trajalo više mjeseci, nakon što joj se bolest proširila na pluća, na jetru i na kičmu, prenijeli su mnogi mediji. Ona je još prošloga ljeta bila objavila kako se mora povući iz takmičenja zbog zdravstvenih problema

Tada je objasnila kako joj se stanje naglo pogoršalo i da njena bolest zahtjeva punu pažnju i energiju, te je dodala da joj je žao što to mora da napravi, ali da joj je drago da je ipak imala priliku da stekne veoma važno iskustvo. Zahvalila se tada svima i rekla kako i dalje ima svoje snove. Podsjećanja radi, pjevačici je 2017. dijagnosticiran rak dojke i bila je u remisiji kada se vratio u metastaziranom stanju. Dvije godine kasnije, ljekar joj je dao samo dva posto šanse za preživljavanje i tri do šest mjeseci života. No, Džejn je tada pobijedila bolest.

Preporučeno