Došlo je polako i zimsko vreme, kada će jako niske temperature da nas zadese, bar po onome što najavljuju i govore meteorolozi u poslednje vreme. Međutim, jako veliki bbroj ljudi na Balkanu živi u vlažnim područjima, i stanovi su starije gradnje, a o kućama nikako ne bi niti trošili reči. Zato je vlaga svuda oko nas, a internet je pun razno raznih saveta p oovom pitanju.

Međutim, kako uopšte znati koji savet je dobar, jer neki od njih uopšte nisu dobri za naše zdravlje, Zato vam mi danas donosimo jako proveren savet, kako se sigurno rešiti vlage i buđi iz vašeg stana, i da sve napokon bude jako čisto. Jako je teško rešiti celu ovu situaciju ako vam je toplinska izolacija jako loše urađena, samo ćete ublažiti celi ovaj problem.

Verovali ili ne, samo jedan stan u toku jednog dana može primiti 5 litara tekućine, samo od ostalih stanara?! Tako su prozori jedan od glavnih faktora i krivaca koji se pojavljuju u toku zme. Većinom je stolarijaa starija, zato je jako bitno dobro provetriti prostor u kojem spavate preko dana, da vam se ne bi stvarala vlaga primera radi u spavaćoj sobi. Ak oimate ćoškove na kojima se pojavljuje buđ, za njega je najbolje rešenje 100% alkohol.

Ne valja ga razmazivati, nego buđava mesta pošpricajte sa alkoholom. Relativna vlaga u stanu po nekim normativima trebala bi da bude između 65 i 75%. Sve iznad toga nije dobro po respiratorni sistem jednog čoveka. Kako se vi rešavate vlage u vašem stanu? Ako imate rešenje, pišite nam…

Preporučeno